Ontopia Pro spot-on

55,00RON

Restabileste bariera si echilibrul cutanat

Hidrateaza

Repara, calmeaza si hraneste pieleaDermatita atopica este o afectiune dermatologica corelata cu o alterare a barierei de permeabilitate. Este o reactie de hipersensibilitate de gradul I a antigenilor ambientali inhalatori, muscatura de purici, reactii adverse la produse alimentare.

Bariera de permeabilitate este stratul natural protector al pielii fata de factorii exogeni (microorganisme, agenti chimici, alergeni, etc.) si fata de pierderea endogena de apa din stratul cornos. In acest strat se gasesc corneocite si lipide intercelulare (ceramide, colesterol si acizi grasi liberi) care au functia de reglare a pierderilor transcutatate de apa.

Epiderma afectata din dermatita atopica prezinta deficiente considerabile ale principalelor componente din bariera lipidica, care pot duce ladaune severe ale permeabilitatii barierei.

Dermatita atopica si alte tulburari ale pielii sunt insotite de prurit, uscaciune, inflamatie, hipercheratoza, alopecie si alte afectiuni dermice.Ingrediente: apa, aloe vera Barbadensis, ulei din seminte de Carthamus tinctorius (Sofranel) (75% acid linoleic), laurat de zaharoza, alcool izocetil, uree, extract de unt din Butyrospermum parkii, sorbat de potasiu, hialuronat de sodiu, citrat de sodiu, alcool, ceramide 3, alcool cetilic, BHT (butil hidroxitoluen), acid citric, resveratrol. Fara conservanti.1. Restabileste bariera si echilibrul cutanat

· Acidul linoleic (Omega 6): acid gras esential pentru functionarea corecta a stratului cornos. Limiteaza pierderile de apa transcutanate, favorizeaza mentinerea permeabilitatii barierei, maturarea si diferentierea stratului cornos.

· Ceramida 3: sphingolipidul stratului cornos care ajuta la mentinerea hidratata a pielii, datorita efectului sau de bariera.2.Hidrateaza, repara, calmeaza si hraneste pielea

· Acid hialuronic: este un glucosaminoglican cu o capacitate mare de a retine apa ce ajuta la imbunatatirea hidratarii si elasticitatii pielii.

· Aloe vera: creste hidratarea pielii, reduce pierderile de apa transepidermice si promoveaza diferentierea cheratinocitelor. Reduce procesul inflamator si grabeste cicatrizarea ranilor.

· Urea: faciliteaza hidratarea pielii la nivelul stratului cornos, rezultand o mai mare afinitate a acestui tesut fata de apa.

· Resveratrol:este un antioxidant puternic care accelereaza regenerarea celulara in timp ce minimizeaza efectele negative ale radicalilor liberi. De asemenea are efect antiinflamator si antimicrobian care favorizeaza recuperarea pielii si diminueaza riscurile infectiilor cutanate si a altor complicatii.

· Unt de shea: este format din trigliceride si acizi grasi, dintre care acidul oleic (Omega 9) care poseda actiune antiinflamatoare si reduce iritarea pielii. De asemenea imbunatateste elasticitatea pielii prin proprietatile nutritive si prin continutul de vitamina F, componenta vitala a membranelor celulare.Instructiuni de administrare corecta:

Pipeta de 2 ml:

· Pentru pisici si caini (pana in 20 kg): se aplica 1 ml o data pe saptamana, timp de 5 saptamani.

· Pentru dihori si iepuri: se aplica 5 picaturi dintr-o pipeta o data pe saptamana, timp de 5 saptamani.

· Pentru rozatoare: se aplica 2 picaturi dintr-o pipeta o data pe saptamana, timp de 5 saptamani.

· Pentru caini intre 20-40 kg: se aplica o pipeta de 2 ml o data pe saptamana, timp de 5 saptamani.

· Pentru caini peste 40 kg: se aplica 2 pipete de 2 ml o data pe saptamana, timp de 5 saptamani.Frecventa administrarilor poate fi marita la maxim o administrare pe zi, in functie de recomandarile medicului veterinar, urmand dozele indicate, in functie de greutatea animalului. Pentru mentinere, se aplica o doza pe luna.

Tratament: urmati instructiunile medicului veterinar.Instructiuni de folosire: Se agita inainte de a se utiliza. Se realizeaza o carare in blana animalului, pana cand pielea este vizibila, se incepe pipetarea din zona cervicala. Se desface pipeta prin rotire. Plasand varful pipetei pe piele, apasati usor. Repetati actiunea in 2-3 puncte pe spatele animalului impartind doza complet. In cazul in care doriti sa spalati animalul, acest lucru se poate face dupa 48 ore de la administrarea produsului. Pentru a putea reutiliza pipeta deschisa, acopera bine, pastrati-l intr-un frigider (intre 2ºsi 8 º C) pana la 2 saptamani si agitati bine inainte de reutilizare.

  • Model: 5 pipete a 2 ml/pipeta
  • Produs de: Farmadiet


Copyright © 2018 Vet Express • webdesign design-it